De eXperts van FYXN

Wij zijn erg trots op de samenwerkingen die wij aan hebben kunnen gaan met onze partners. Wij zijn er kieskeurig als het komt op met wie wij samenwerken. Zo staat bij onze partners de kwaliteit altijd op de eerste plaats.

arrow
arrow

Recente blogs

Zonnepanelen vallen uit | Waarom en hoe oplossen | FYXN

Wanneer de omvormer uitschakelt door een te hoge netspanning, roept dat vragen op over wat er precies gebeurt en hoe je hiermee om moet gaan. In deze blog gaan we dieper in op dit fenomeen.

Zonnepanelen

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen? | FYXN

Ben je nieuwsgierig of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen? Bij FYXN helpen we je om dit vraagstuk te beantwoorden en een weloverwogen beslissing te nemen over het nemen van zonnepanelen. Hieronder bespreken we verschillende aspecten om te beoordelen of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen. 

Zonnepanelen

Netcongestie | Overbelasting van het net | FYXN

Netcongestie, ofwel overbelasting van het elektriciteitsnet, kan een uitdaging vormen voor eigenaren van zonnepanelen. In tijden van hoge energieproductie kan het netwerk overbelast raken, wat leidt tot technische problemen en in sommige gevallen zelfs het uitzetten van zonnepanelen. Lees hier wat netcongestie betekent en hoe je hiermee om moet gaan. 

Verduurzaming algemeen

Veelgestelde vragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder je energieverbruik, de efficiëntie van de zonnepanelen en de beschikbare zonuren op jouw locatie. Natuurlijk moet er ook voldoende ruimte beschikbaar zijn op je dak.

Hier is een berekening die je kunt aanhouden. Benodigd vermogen(kW)= Jaarlijks energieverbruik (kWh) / (Rendement zonnepanelen∗zonurenperdag).

Het aantal benodigde zonnepanelen wordt bepaald door het benodigde vermogen te delen door het vermogen per paneel. Dit kan variëren afhankelijk van het type zonnepaneel dat je kiest. Als je de vergelijker invult, berekenen wij automatisch voor jou hoeveel zonnepanelen je naar schatting nodig hebt.

Waarom is jullie mascotte een ijsbeer?

Onze vriendelijke ijsbeer is dé eXpert op het gebied van verduurzaming en ondersteunt jou in het keuzeproces. De ijsbeer staat symbool voor het veranderende klimaat en landschap. Deze ijsbeer vindt dat het verduurzamen van woningen maar traag verloopt en komt ons een handje helpen. Meer weten over FYXN? Ga dan naar de over ons pagina!

Wat betekent FYXN?

FYXN staat voor Find Your eXpert Now. Oftewel vind jouw duurzaamheids installateur/adviseur nu.  

Hoe onafhankelijk is FYXN?

Bij FYXN vinden we onafhankelijkheid het belangrijkst. Daarom hebben we een onafhankelijkheidsverklaring geschreven waar we ons aan houden en waar men ons aan mag houden. De onafhankelijkheidsverklaring is hier te lezen. Door onafhankelijkheid te borgen ervaar jij FYXN als fijne gids gedurende jouw zoektocht naar een duurzame oplossing.

Gidsen betekent voor ons begeleiden waar nodig. Jij bent als consument altijd leidend in jouw zoektocht naar een duurzame oplossing. Wil jij je verdiepen in een bepaald onderwerp, dan kan dat in de kennisbank. Ben je al klaar om installateurs te vergelijken en offertes op te vragen, dan kan dat in de vergelijker. Of heb je behoefte aan persoonlijk advies, dan kan dat via persoonlijk advies.

Voor FYXN maakt het niet uit in welke fase van het besluitvormingsproces jij zit, ons belang is dat we samenwerken naar een duurzame toekomst. Jij leidt en FYXN begeleidt.

Is FYXN alleen voor zonnepanelen?

Voor nu wel. We zijn in februari 2024 gestart en ons doel is om eind 2024 meerdere energie oplossingen aan te bieden zoals, warmtepompen, laadpalen, thuisbatterijen, isolatie en sedum. In de kennisbank vind je alvast de basisinformatie over de duurzame oplossingen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij FYXN? Volg ons op social media.

Hoe kan ik mij aansluiten als installateur of adviseur?

Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij FYXN. We vinden kwaliteit een belangrijk aspect in onze dienstverlening naar de consument. Daarom hanteren we bepaalde kwaliteitscriteria. Vind meer informatie op de installateurspagina of op de adviseurspagina om je aan te sluiten als partner van FYXN.